Skip to content Skip to footer

I-DEJAS MĀJA realizē mākslas aktīvisma projektu <> sadarbībā ar teātra kompāniju K:13 SCENEKUNST no Norvēģijas

2022. gadā biedrība I-DEJAS MĀJA sadarbībā ar Norvēģijas teātri K:13 SCENEKUNST no Bergenas, veido mākslas projektu jauniešiem. No 18. – 19. februārim teātra kompānija K:13 ieradās Rīgā uz pirmo tikšanos un radošo darbnīcu. 18. februārī, plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī notika projekta idejas prezentācija un K:13 interaktīvā izrāde “Romeo un Džuljeta”. Pēc izrādes skatītāji aicināti uz tikšanos ar projekta komandu. Kuratore Sanita Duka iepazīstināja ar radošo ieceri un norvēģu māksliniecisko komandu – Jorunu Lullau (Jorunn Sofie Lullau), Šteineru Torsenu (Steinar Thorsen), Šarloti Fobergu-Juhansenu (Charlotte Faaberg-Johansen) –, kuri pastāstīja par savu pieredzi un interaktīvā teātra formām.

https://youtu.be/4vZIy-a0PRQ

I-DEJAS MĀJA sadarbībā ar norvēģu teātra kompāniju K:13 no Bergenas veido līdzdalības mākslas projektu. Projekta ietvaros norvēģu partneri dalīsies ar savu pieredzi interaktīvā teātra rīku pielietojumā, vadīs semināru un darbnīcas, veidos auditoriju iesaistošu izrādi. Projekta galvenais notikums 2022. gada rudenī būs izstāde, kas, piedaloties apmeklētājiem, kļūst par izrādi, tā būs izstāde=izrāde.  

Projekts tiek realizēts ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas sniegto atbalstu no EEZ grantu 2014. – 2021.gada perioda programmas „Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”, kas saņemts atklātā konkursa „Atbalsts profesionālās mākslas un kultūras produktu radīšanai bērnu un jauniešu auditorijai” ietvaros. Strādājam kopā zaļai, konkurētspējīgai un iekļaujošai Eiropai!