Skip to content Skip to footer

Indiešu tempļu deja

Deja ir kā arhitektūra, literatūra un glezniecība vienlaikus.
Šeit satiekas un sasveicinās senatne un mūsdienīgums.
Mītu un leģendu varoņi ir mūsu sarunu biedri

Larisa Podskočaja | duga@inbox.lv | 29893978

Indiešu tempļu deja dejotājam sagādā neparastus un dažreiz neticamus izaicinājumus. Deja mums māca koordinēt simtiem ķermeņa daļas par godu pat visvienkāršākajai figūrai, stāstīt stāstus ar roku žestiem, dejot ar acīm un pārvaldīt dejas tēlu emocijas sižetiskajās kompozīcijās.
Ar šo deju nekad nav garlaicīgi, pat ja klasē esi viens.
Un, ja jūs dejojat, tad ar jums arī pasaulei nav garlaicīgi.
Viss ir vienkārši:
nodarbībās no sākuma notiek sasveicināšanās, tad- vispārējā iesildīšanās un ķermeņa nostādīšana (stāja), vingrinājumi dažādām ķermeņa daļām, koordinācijas uzdevumi, vienkāršu ritmu un rokas žestu sistēmas apgūšana, darbs ar līdzsvaru un, beidzot, pamata deju figūras, kas rezultātā kļūs par jūsu pirmo apgūto horeogrāfiju

Plašāk, detalizētāk:
facebook.com/bharata.culture.centre | instagram.com/lara.kartary | youtube.com/c/dugadugaduga

Dalībnieki, dalībnieces
patiesības meklētāji, sevis pilnveidotāji, aizrautie ar austrumu filozofiju un artistiskie jogi, kuriem jogas prakse šķiet pārāk noslēgta sevī. Kā arī visi, kas uztver cilvēka ķermeni un savu personīgo dzīvi kā iespējamu mākslas instrumentu.
Ja vienkāršāk- esat gaidīti, jaunieši (no 14.g.v.), pieaugušie, seniori.
Svarīgi!
Ja ir kādas problēmas ar veselību- obligāti konsultējieties ar pasniedzēju pirms pirmās nodarbības!

Pasniedzēja
Larisa Podskočaja
– Indiešu deju studijas „Bharata” vadītāja, indiešu klasiskās dejas Bharata Natyam stila izpildītāja un pasniedzēja, Biedrības Indiešu kultūras centrs “Bharata” dibinātāja un vadītāja (2011.g.)
Ar deju nodarbojas kopš 2002.gada. Par savu guru Larisa uzskata Pilli Roosi.
Larisas rūpes par savas iecienītās mākslas atpazīstamību bagātinājusi Latvijas kultūras telpu ar daudziem krāšņiem koncertiem un ar Indiju un deju saistītiem pasākumiem. Par augstu izpildījumu un dejotāju sagatavošanas līmeni ir saņēmusi Indijas vēstniecības atzinību.
2015.gadā Larisa nokārtoja bharatanatyam dejas tradicionālo eksāmenu “Arangetram”, no savas guru iegūstot vārdu Padmini Sridevi

Larisa Podskočaja | duga@inbox.lv | 29893978